x
მეტი
  • 19.04.2024
  • სტატია:134384
  • ვიდეო:351974
  • სურათი:508460
ამ პროდუქტებზე უარის თქმით, თქვენ შეამცირებთ ინსულტის განვითარების რისკს
image


იელის უნივერსიტეტის მეცნიერებმა გაარკვიეს, რომ საკვებში არსებულ მაღალი ცხი-

მისშემცველი პროდუქტების აკრძალვით ინსულტისა და გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადების განვითარების რისკს შევამცირებთ. მკვლევარებმა ასეთი დასკვნა სტაციონა-

რში მოთავსებული მოხალისეების შესწავლის შედეგად გააკეთეს ნიუ-იორკის შტატში 2002-2013 წლებში. იქ, სადაც ადამიანები ზღუდავდნენ ტრანსცხიმების მიღებას, ინსუ-


ლტით და გულით დაავადებულ პაციენტთა რიცხვი ექვსი პროცენტით შემცირდა:“ მო-

მეტებული ცხიმების გამოყენების შემცირებით ჩვენი რაციონიდან, საგრძნობლად შევამ-

ცირებთ ინსულტისა და გულის შეტევის წარმოშობის რისკს. ხოლო ტრანსცხიმების სა-

ხელმწიფო დონეზე აკრძალვა, შეიძლება გახდეს მილიონობით ადამიანის ჯანმრთელად ყოფნის მიზეზი-განაცხადა გამოკვლევის ერთ-ერთმა ავტორმა.ტრანსცხიმები, რომლებიც ჩიფსებში, კრეკერებში, შემწვარ საკვებში და პურ ფუნთუშეულ ნაწარმში გვხვდება, ითვ-

ლება ძალიან საშიშად, ამიტომ ბევრი ჯანდაცვის ორგანიზაცია რეკომენდაციას იძლევა, რომ ჩვენ უარი ვთქვათ ისეთ პროდუქტებზე, რომლებიც მაღალი ცხიმიანობით გამოირ-

ჩევიან.


თუ მოგეწონათ სტატია გაუზიარეთ მეგობრებს და ოჯახის წევრებს!

2
482
8-ს მოსწონს
ავტორი:დათო შაროვი
დათო შაროვი
482
  
2017, 22 აპრილი, 18:48
ესეიგი მე არ მემუქრება, მზა პროდუქციას, შემწვარ დედლებს, ჩიპსებს და კრეკრებს არ ვჭამ :))
2017, 22 აპრილი, 18:33
ბოლოს მოწოდება მომეწონა :დ მეც უნდა ვცადო :დ
0 1 2