x
მეტი
  • 29.03.2024
  • სტატია:134040
  • ვიდეო:353919
  • სურათი:508247
აჩმა

imageმასალა:1 კილოგრამი პურის ფქვილი, 1 კილოგრამი ყველი, 500 გრამი კარაქი, 5 ცალი კვერცხი, 200 გრამი წყალი, მარილი გემოვნებით.

მომზადების წესი:პურის ფქვილი დავყაროტ ტაქზე, ამოვაღრმაოთ, ჩავახალოთ 5 ცალი კვერცხი, დავასხათ 200 გრამი წყალი და მოვზილოთ.ცომი გავყოთ 10 ნაწილად და 1 საათით შევდგათ მაცივარში.შემდეგ თიტოეული ნაწილი ტუნუქის ფურცლის ზომაზე გავაბრტყელოთ და 2-3 წუთი მდუღარე მარილწყალში ჩავუშვათ.ამოვიღოთ, დავბერტყოთ ან ხელსახოცით გავამშრალოთ, დავდოთ ჟარონაზე რომელზეც მოუხარშავი ფირფიტა გვაქვს, წავუსვათ ცხიმი, შემდეგ დავადოთ მეორე მოხარშული ფირფიტა, წავუსვათ ცხიმი და მოვაყაროტ ყველი, ასე გავაგრძელოთ მანამ სანამ ერთი მოუხარშავი გუნდა არ დაგვრჩება, მოუხარშავი გუნდა გავაბრტყელოთ და დავადოთ ზემოდან, შემდეგ გადავუსვათ ცხიმი.დავჭრათ კვადრატებად ან რომბისებურ ნაჭრებად და 20-25 წუთით შევდგათ ღუმელში.

0
1364
5-ს მოსწონს
ავტორი:ნინუციკა
ნინუციკა
1364
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0