x
მეტი
  • 19.04.2024
  • სტატია:134405
  • ვიდეო:351975
  • სურათი:508494
წითელი ღვინო და ჯანმრთელობა
imageსამედიცინო სტატისტიკა ასეთ ფაქტს ადასტურებს:

ფრანგები, რომლებიც სადილობისას ყოველთვის მიირთმევენ თითო ჭიქა კარგ ღვინოს, გაცილებით იშვიათად იღუპებიან გულ-სისძარღვთა სისტემის დაავადებით,

ვიდრე კონტინენტის ის მკვიდრნი, რომლებიც ალკოჰოლურ სასმელებს მაინცდამაინც

არ სცემენ პატივს.


ერთი ჭიქა წითელი ღვინო, გადატვირთული გრაფიკის შემდეგ რელაქსაციის

შეუდარებელი საშვალებაა, თუმცა მას ბევრად მეტი სარგებლის მოტანა შეუძლია თქვეიჯანმთელობისთვის, ვიდრე ამას წარმოიდგენდით.


წარმოგიდგენთ წიელი ღვინის დადებით მახასიათებლებს:

1.ხელს უწყობს თვალის ჯანმთელობას. კვლევებმა ისლანდიაში დაამტკიცა ის ფაქტი,

რომ ალკოჰონის ზომიერ მომხმარებლებში კატარაქტას განვითარების რისკი 32%ით

უფრო ნაკლებია, ვიდრე არამსმელებში.


2.აუმჯობესებს მეხსიერებას. რესვერატორს (ნივთიერება, რომელსაც წითელი ყურძნ-

ის კანი და კურკა შეიცავს) მოკლევადიანი მეხსიერების გაუმჯობესებაც შეუძლია.


3.ამცირებს გულის დაავადებების რისკს. 2007 წლის კვლევებმა აჩვენეს, რომ პროცია-

ნიდები ხელს უშლის გულის ინფაქტის პროცესების განვითარებას.


4.ებრძვის გაციებას.

5.ამცირებს კიბოს რისკს




0
275
4-ს მოსწონს
ავტორი:რუიზანი ბერინაშვილი
რუიზანი ბერინაშვილი
275