x
image
ნიკოლოზ ხუციშვილი
შემწვარი ხორცი ახანგრძლივევბს სიცოცხლეს, შვეიცარიელი ექიმების დასკვნა!
imageშემწვარ ხორცს აქვს ფანტასტიური ეფექტი: მას შეუძლია გაახანგრძლივოს თქვენი სიცოცხლე.


ამ ფაქტს გვიდასტურებს ციურიხის უნივერსიტეტში ჩატარებული მეცნიერთა კვლევა. საქმე იმაშია, რომ ღორის ხორცი შეიცავს დიდი რაოდენობით ნიაცინს, ასევე ვიტამინ B3-ს, ამიტომ მისი მოხმარება დაკავშირებულია სიცოცხლის გახანგრძლივებასთან.


მკველვარებმა ჩაატარეს მთელი რიგი ექსპერიმენტებისა ნემატოდის ტიპის ჭიებზე - ისინი ხშირად იყენებდნენ მხოლოდ ამ სახეობის ჭიას, როდესაც მათ გაუკეთეს ნიაცინის და ვიტამინ B3-ის დოზა მათი ცხოვრების ხანგრძლივობა საშუალოდ 10-ით გაიზარდა.


ვიტამინი B3 ასევე დიდი რაოდენობითაა წიწაკაში, საწებელში და არაქისში. მაგრამ მთავარი ის არის, რომ თქვენ შეგიძლიათ ნიაცინი მიიღოთ მწვადიდან!

და ეს ნამდვილად ცვლის ჩვენს დამოკიდებულებას ამ პროდუქტზე, რომელსაც ძალიან ცუდად მოიხსენიებენ დიეტოლოგები.

მეცნიერები ამბობენ, რომ როდესაც ჩვენ მივირთმევთ ნიაცინს, ჩვენი სხეული შეცდომით ფიქრობს, თითქოს თქვენ უახლოეს დროში უნდა იმუშავოთ ფიზიკურად და ამ მომენტში ის ააქტიურებს საკუთარ რეზერვებს.

კვლევის ავტორი, პროფესორი მაიკლ რისტოუ, აკრიტიკებს თანამედროვე

დიეტოლოგებს:


"ისინი აფრთხილებენ პაციენტებს, რომ უნდა მიიღონ ანტიოქსიდანტები, სასურველია ტაბლეტების სახით. ისინი აცხადებენ, რომ აუცილებელია რაციონიდან ამოიღონ ხორცი და ვითომ ის ტოქსინებს შეიცავს", მაგრამ ეს სისულელეა! არ არსებობს არანაირი ტოქსინი ხორცში, მათ არ აქვთ ამის არგუმენტი და რაც მთავარია არ არსებობს სამეცნიერო დასკვნა."


სხვადასხვა დროს, არსებობდა და დღესდღეისობითაც არსებობს მოსაზრებები, რომ წითელ ხორცს მოაქვს დიდი ზიანი. თუმცა, ევროპელი მეცნიერები ვერ პოულობენ მტკიცებულებას, რომ წითელი ხორცი კლავს. კვლევის შედეგები ცხადყოფს, რომ წითელი ხორცის ნაკლებობა, რისკფაქტორია ნაადრევი სიკვდილისა. მთავრობამ - საერთაშორისო ერების ჯანმრთელობის დაცვის ორგანიზაციამ - ისევე, როგორც ამერიკის შეერთებულმა შტატებმა უკვე დიდი ხანია გააფრთხილა ამერიკელები, რომ გადაჭარბებული დოზით ხორცის მოხმარებამ შეიძლება გამოიწვიოს დაავადებები, გულსა და სხვადასხვა ორგანოებში. თუმცა, სამეცნიერო მტკიცებულება უარყოფს ამ მოსაზრებას და არ ამართლებს ასეთ გადაწყვეტილებას.

ფართომასშტაბიანი კვლევა ჩატარდა იაპონიაში, ასევე ვერანაირი უარყოფითი შედეგი ვერ აღმოაჩინეს იაპონელმა მეცნიერებმა.

2012 წელს, ჰარვარდის მკვლევარებმა გამოაქვეყნეს კიდევ ერთი დიდი კვლევის შედეგი, რომელმაც აჩვენა, რომ უმეტეს შემთხვევაში ხორცის საკვებად გამოყენებას აქვს დიდი დამცავი ეფექტი.

გარკვეული თვალსაზრისით, ადამიანები, რომლებიც ხორცით ხშირად იკვებებიან თავს უფრო კარგად გრძნობენ, ვიდრე ისინი, ვინც იშვიათად იკვებება, ან საერთოდ არ მიირთმევს მას.

დასკვნა ასეთია: შემწვარი ხორცი საუზმეზე დროდადრო ხელს შეუწყობს თქვენს ჯანმრთელობას და გაგიხანგრძლივებთ სიცოცხლეს.

თქვენ რას ფიქრობთ ამ ფაქტის შესახებ?




image
აგრეთვე დაგაინტერესებთ სტატიები:

1 - როგორ გავხადოთ ქუსლები უფრო ლამაზი და რბილი, ამ ორი ინგრედიენტის საშუალებით

2 - 10 მედიკამენტი, რომლებიც იწვევენ თირკმლის დაზიანებას: გთხოვთ, გაუზიარეთ ეს ინფორმაცია თქვენს ახლობლებს!

3 - რა სასარგებლო თვისებებს შეიცავს გოგრის თესლი?

4 - 6 პროდუქტი, რომლებიც ეფექტურად გაწმენდენ თქვენს ღვიძლს ტოქსინებისგან

5 - ერთადერთი პროდუქტი, რომელიც გიხსნით სახსრებისა და ზურგის ტკივილისაგან











0
1141
7-ს მოსწონს
ავტორი:ნიკოლოზ ხუციშვილი
ნიკოლოზ ხუციშვილი
1141
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0