ჯანმრთელი კვება შეუთავსებელი პროდუქტები- რა უნდა გავითვალისწინოთ კვების დროს. 2016, 11 ოქტომბერი, 12:34 ჩვენ ძალიან იშვიათად დავფიქრებულვართ იმაზე, თუ რომელი პროდუქტები არის ერთმანეთთან თავსებადი და რომელი მათგანის ერთად მიღება დაუშვებელია. ზოგიერთი პროდუქტის ერთად მიღება იწვევს არასასიამოვნო შედეგებს: მუცლის შებერილობას, გაზებს, გულირევის შეგრძნებას და ასე შემდეგ. ახლა შევჩერდებით რამდენიმე მათგანზე, თუმცა არამგონია მათი შეუთავსებლობის მიუხედავად, მათ ერთად მირთმევაზე ვინმემ უარი თქვას, რადგან ისინი ყოველთვის ერთად მოიხსენიება. მაგალითად: კიტრის და პომიდვრის სალათა, ყველი და პური და სხვა... შეუთავსებელი პროდუქტების ჩამონათვალი: 1. კიტრი და პომიდორი-ეს სალათის ორი ყველაზე პოპულარული ინგრედიენტია. მაგრამ საქმე იმაშია, რომ ორგანიზმი მათ სხვადასხვაგვარად ითვისებს. თავდაპირველად ორგანიზმი გამოყოფს კიტრის გადასამუშავებლად "მჟავას", პომიდორი კი გადამუშავების მოლოდინში "დახეტიალობს" და თავის რიგს ელოდება. 2. პური და ყველი- ცილებს და ნახშირწყლებს(სახამებელს) გადასამუშავებლად სხვადასხვა საფეხურის მჟავიანობა ესაჭიროება. ამის გამო ორგანიზმი იწყებს ჯერ სახამებლის გადამუშავებას და ცილები მოლოდინის რეჟიმში რჩება.
4. ყველი და ხორცის ომლეტი-ეს არის ცილების ძალიან დიდი რაოდენობა ერთ კერძში. საკმარისია მხოლოდ ერთი კონცენტრირებული ცილოვანი საკვების მიღება. 5. შვრიის რძიანი ფაფა და ფორთოხლის წვენი-ფორთოხლის წვენის მჟავა ანადგურებს ფერმენტებს, რომელიც აუცილებელია ნახშირწყლების გადასამუშავებლად და იგივე მჟავამ შესაძლებელია აჭრას რძე და გარდაქმნას ლორწოვან ნივთიერებად.
903 1-ს მოსწონს 1-ს არა
|