x
მეტი
  • 23.10.2017
  • სტატია:70255
  • ვიდეო:323101
  • სურათი:424458
როგორია მიკროსკოპით დანახული ცრემლი

ადრე თუ გვიან ყველას გვიწევს ტირილი. მეცნიერება გვამცნობს რომ ყველა ცრემლს განსხვავებული წებოვნება და კომპოზიცია გააჩნია. ცრემლები ტირილის მიზეზის მიხედვით სამ ტიპად არის დაყოფილი:ძირითადი, რეფლექსური და ემოციური ცრემლები. ჩვენთვის კარგად არის ცნობილი ასეთი ცრემლები, თუმცა როგორ გამოიყურებიან ისინი მიკროსკოპით დაკვირვებისას? სწორედ ეს კითხვა აწუხებდა მორის მიკერსს, როდესაც თავისი ექსპერიმენტი დაიწყო. მან თვავისი მეგობრები მიიწვია თავისთან სახლში და სთხოვა აერჩიათ ტირილის სხვა და სხვა გზები. მაგალითად: ხახვის დაჭრისგან გამოწვეული, მწარე წიწაკის ჭამისგან, ბენიერებისან, მოწყენილობისგან და ა.შ. იმისათვის, რომ მორისს გაეგო აქვთ თუ არა სხვა და სხვა მიზეზით გამოწვეულ ცრემლებს აგებულების განსხვავებული სტრუქურა მან მიკროსკოპით დაკვირვებისას თითოეულ შედეგს გადაუღო ფოტო. შედეგი, რომლეიც ამ ფოტოებზე აისახა მიღებული იქნა ცრემლის მიკროსკოპზე მოთავსებისა და აორთქლების შედეგად. როდესაც ცრემლი ორთქლდება რჩება მასში შემადგენელი მარილები და ყოველი მათგანი განსხვავებულ კვალს ტოვებს.

შემოგთავაზებთ მიღებული შედეგის ფოტოებს:

(1)

ცრემლები,  რომელთა მიზეზიც ხახვის დაჭრა იყოimage




















(2)


















(1) და (2) ფოტოებზე ასახული შედეგი მირებული იქნა ხახვის დაჭრის შედეგად



(3) ცრემლი მიღებული იქნა წიწაკის ჭამის შედეგად


image




















(4) ცრემლი მიღებული იქნა ემოციებისაგან გამოწვეული ტირილისაგან

image

0
155
1-ს მოსწონს
ავტორი:ამბიციური სპაგეტი
ამბიციური სპაგეტი
155
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0