x
რატომ და როგორ უნდა დავლიოთ სოდა – ჯანმრთელობისთვის უმნიშვნელოვანესი პროდუქტი
4 თებერვალი, 16:16

პროფესორი ნეუმივაკინი ამტკიცებს, რომ ბევრი დაავადების ძირითად მიზეზს მჟავა- ტუტოვანი ბალანსის დარღვევა წარმოადგენს. ეს ერთადერთი მაჩვენებელია, რომელიც არ უნდა შეიცვალოს მთელი ცხორების მანძილზე. ადამიანის ორგანიზმი თვითრეგულირებადი დამოუკიდებელი სისტემაა, რომლის მჟავა-ტუტოვანი ბალანსი 7, 4 უნდა იყოს. თუ აღნიშნული ბალანსი 0-დან 14-მდე ფასდება, ამ შემთხვევაში 7, როგორც პროფესორი ნეუმივაკინი აღნიშნავს, "ნორმალური შუალედია."


რატომ უნდა დავლიოთ ცხელი სოდიანი წყალი?


image


სოდიანი წყლის დალევა ორგანიზმის გატუტოვანების ყველაზე ცნობილი ხალხური საშუალებაა. ეს ნამდვილად ძალიან მარტივი და ეფექტური სასმელია ორგანიზმში მომატებული მჟავიანობის შესამცირებლად. თუმცა, ადამიანები რომლებიც ორგანიზმის გაჯანსაღების ამ სისტემით არიან დაინტერესებულნი, ყურადღებას არ აქცევენ ერთ ნიუანსს – მნიშვნელოვანია ისეთი სოდა მიიღოთ, რომელიც უშუალოდ ცხელ წყალშია გახსნილი. ამის ნაცვლად, სვამენ ცივ სოდიან წყალს (ან ოთახის ტემპერატურის – აქ დიდი განსხვავება არ არის), და შედეგად ასეთი სასმელისგან პრობლემა ექმნებათ კუჭთან დაკავშირებით. რადგანაც ზუსტად კუჭისთვის, სოდა საეჭვო პროდუქტს წარმოადგენს. ამიტომ აუცილებელია ეს სასმელი სწორედ მივიღოთ – 40 გრადუსზე ზემოთ.

image

... შემდეგი საკვანძო მომენტი წარმოადგენს ის, თუ რა გზით ხვდება ორგანიზმში წყალი და შემდეგ მარაგდება სისხლი, უჯრედთაშორისი სითხე, ლიმფა და ა.შ. ერთი შეხედვით ეს კუჭიდან ხდება, რადგან წყალი მიღების შემდეგ იქ ხვდება. თუმცა, სინამდვილეში ეს ასე არა არის. ბიოლოებმა, ბიოქიმიკოსებმა, მედიკოსებმაეს რა თქმა უნდა იციან, მაგრამ ამ ინფორმაციას ფართო მასებამდე არ მიუღწევია. ეს კი ისე უნდა ვიცოდეთ, როგორც გამრავლების ტაბულა ან მშობლიური ენის ანბანი... აღმოჩნდა, რომ ძირითადი ადგილი საიდანაც სისხლს წყალი მიეწოდება – ნაწლავებია და არა კუჭი!


"სოდა – ადამიანისთვის შეუცვლელი პროდუქტი" – პროფესორი ნეუმივაკინი


image

როგორი ტუტოვანი გარემო უნდა იყოს ადამიანის ორგანიზმში?


1. ადამიანის პირის ღრუში ტუტოვანი გარემო 7-4, 7-6, 7-8.

2. კუჭში მჟავას ასეთი მაჩვენებლები აქვს : 0-2, 0-3, 0-1 (კონცენტრირებული მჟავა)

3. თორმეტგოჯა ნაწლავში – 7-8-9.

4. მსხვილ ნაწლავში მჟავა იზრდება 9%-მდე.

5. წვრილი ნაწლავს შედარებით დაბალი მჟავიანობა ახასიათებს (6-7-8).


იმ მიზნით, რომ ყველა ეს მაჩვენებელი ნორმის ფარგლებში შევინარჩუნოთ, სოდიანი წყალი დღეში სამჯერ უნდა მივიღოთ. განსაზღვრულად ცხელ წყალში ან რძეში გახსნილი. ამისთვის დაგვჭირდება ერთი ჭიქა ცხელი წყალი (ან რძე), საკვები სოდა –1 ჩაის კოვზის მეოთხედი. უნდა მივიღოთ ჭამამდე 20-30 წუთით ადრე. თუ ორგანიზმი ახალგაზრდაა, ამ შემთხვევაში დღეში 2 ჭიქაც საკმარისია, თუმცა, ასაკოვანმა ადამიანებმა ეს პროცედურა დღეში სამჯერ უნდა ჩაიტარონ.

თუ წყალს ჭამის დროს იღებთ (რაც ხშირად ხდება და ძალიან მავნებელია ჯანმრთელობისთვის), თქვენ ამით კუჭის მჟავას აზავებთ, რომლის ფუნქცია საკვების გადამუშავებაა. გაზავებულ მდგომარეობაში მას არ შეუძლია საკვების მონელება. წყლის დალევა საკვების მიღების დროს, თითქმის ყველას უმნიშვნელო წვრილმანი ჰგონია, თუმცა, ასეთი ქმედება სერიოზულ საფუძველს უქმნის სხვადასხვა დაავადებებს.

გაფრთხილება: სუფთა, სასმელი წყალი უნდა მიიღოთ მხოლოდ ჭამიდან 1- 1.5 სთ. შემდეგ, თუ ვეგეტარიანული საკვები მიირთვით. ან 2 - 2.5 სთ. შემდეგ, თუ ხორცი ან თევზი ჭამეთ.

გამოსავალი არსებობს: მჟავა-ტუტოვანი ბალანსის რეგულირება სოდის დახმარებით. საკვები სოდა თავისთავად ძლიერი ტუტოვანი ელემენტია. ყველამ ვიცით, მას ჭურჭლის გასარეცხად იყენებენ, რადგანაც ცხიმის დაშლის უნარი გააჩნია. ასეთი მეთოდი გამოიყენება ნაწლავების შემთხვევაშიც: სვამენ ცხელ სოდიან წყალს.


როგორ უნდა დავლიოთ სამკურნალო სასმელი სოდისგან? – პროფესორი ნეუმივაკინი:


image

1. უნდა დავამზადოთ განსაზღვრულად ცხელი წლის ან რძის გამოყენებით.

2. დაიწყეთ შემდეგი დოზით – 1/4 ჩ.კ. საკვები სოდა გახსენით 1 ჭიქა ცხელ წყალში 50-60 ºC, ოდნავ გაგრილდეს (40 ºC-ზე ნაკლები არ იყოს) და მიირთვით.

3. სამდღიანი მკურნალობის შემდეგ დოზა გაზარდეთ (1 სუფრის კოვზამდე).

4. მიიღეთ დღეში სამჯერ უზმოზე, 20-30 წუთით ადრე ჭამამდე, ან საკვების მიღებიდან 2 საათის შემდეგ, წინააღმდეგ შემთხვევაში შესაძლოა ღებინების შეგრძნება გაგიჩნდეთ ან გულიც კი აგერიოთ.


თუ თქვენ ამ პროცედურას ჩაიტარებთ, სისხლძარღვების კედლები 70%-ით გასუთავდება, ეს კი იმას ნიშნავს, რომ არ დაგემართებათ ინსულტი, ინფარქტი და ათეროსკლეროზი.


10704
16-ს მოსწონს
1133
გასაჩივრება
მომწონს
 
 
ავტორი:Lerato
Lerato
Mediator image
   ქართული კლავიატურა
23 მარტი, 18:37
დიდი მადლობა, მაგრამ თუკი ორგანიზმში, პირიქით, ტუტის
ზედმეტობაა და მჟავის ნაკლებობა და ამის შესახებ ადამიანმა არაფერი იცის , მაშინ ხომ უკუეფექტი მეტად სავალალო იქნება. ამიტომ ბატონ პროფესორს, პროცედურის ჩატარებამდე, ჯერ ორგანიზმში მჟავა-ტუტოვანი ბალანსის გამოკვლევა უნდა ერჩია
8 თებერვალი, 20:46
დიდი მადლობა
0 1 3
რატომ ჩნდება პირის ღრუში უსიამოვნო სუნი და როგორ მოვიშოროთ იგი?რატომ ჩნდება პირის ღრუში უსიამოვნო სუნი და როგორ მოვიშოროთ იგი?
ჰალითოზი (უსიამოვნო სუნი პირის ღრუდან) ეს ის მტ...
რომელი საკვები მოქმედებს ცუდათ ადამიანის სხეულის სუნზერომელი საკვები მოქმედებს ცუდათ ადამიანის სხეულის სუნზე
სისუფთავის დასაცავად არა მხოლოდ შხაპის მიღებაა საკმარისი...
თმის ცვენის პრობლემა გაქვთ? გამოიყენეთ ეს მარტივი ნარევითმის ცვენის პრობლემა გაქვთ? გამოიყენეთ ეს მარტივი ნარევი
თმის ცვენის პრობლემა აქვთ როგორც მამაკაცებს აგრეთვე ქა...
როგორ შევაჩეროთ თმის ნაადრევი გათეთრება (გაჭაღარავება)როგორ შევაჩეროთ თმის ნაადრევი გათეთრება (გაჭაღარავება)
მეცნიერულად დადასტურებულია, რომ გათეთრება (გაჭაღარავება...
ღვინისა და ნივრის ჯადოსნური ელექსირიღვინისა და ნივრის ჯადოსნური ელექსირი
ადამიანთა ამა თუ იმ დაავადებას, მრავალი გამომწვევი მიზეზი უდევს საფუძვლად...
10 მიზეზი ტაილანდში გადასაცხოვრებლად10 მიზეზი ტაილანდში გადასაცხოვრებლად
1. იდეალური ამინდი 2. ხელმისაწვდომი პროსტიტუცია 3. მსოფლიო...
მეცნიერებმა წონაში კლების ძალიან მარტივი საშუალება აღმოაჩინესმეცნიერებმა წონაში კლების ძალიან მარტივი საშუალება აღმოაჩინეს
სულ 500 მლ. წყალი უნდა მიიღოს ზრდასრულმა ადამიანმ...