x
ნამცხვარი ,,ვუპი"
29 იანვარი, 16:01

image

image

ინგრედიენტები:

(8 ცალი – 7 სმ. დიამეტრის)


ცომისთვის (1 ჭიქა = 240 მლ.):


შაქარი – ¾ ჭიქა

დარბილებული კარაქი – 55 გრ.

კვერცხი – 1 ცალი

რაფინირებული ზეთი – 1/8 ჭიქა

ვანილის ექსტრაქტი – ½ ჩ. კ.

ფქვილი – 1 ½ ჭიქა

კაკაოს ფხვნილი – ½ ჭიქა

გამაფხვიერებელი – ¼ ჩ. კ.

სოდა – 1 ჩ. კ.

რძე – ¾ ჭიქა

მარილი – 1 მწიკვი


გულსართისთვის:


დარბილებული კარაქი – 100 გრ.

ნაღები (35%) – 2 ჭიქა

შაქრის პუდრი – ¾ – 1 ჭიქა (გემოვნებით)


მომზადევა:


1. ათქვიფეთ კარაქი და შაქარი კარგად, კრემისებურ მდგომარეობამდე > დაუმატეთ კვერცხი და ისევ ათქვიფეთ > დაუმატეთ ვანილი, ზეთი და ისევ კარგად ათქვიფეთ.

2.ერთმანეთს შეურიეთ მშრალი პროდუქტები.

3. ცომის ძირითად მასას, დაუმატეთ მშრალი პროდუქტები 2-ჯერზე, რძესთან მონაცვლეობით.

4. საცხობ ფირფიტაზე დაფინეთ ცხიმწასმული საცხობი ქაღალდი > სუფრის კოვზით ცომი გაანაწილეთ საცხობ ქაღალდზე. უნდა მიიღოთ 16 კვერი (სავარაუდოდ 2-ჯერზე მოგიწევთ გამოცხობა).

5. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში.

6. ათქვიფეთ კარაქი და შაქრის პუდრი, კრემისებურ კონსტინტენციამდე > დაუმატეთ ნაღები და იქამდე თქვიფეთ, ვიდრე ჰაეროვან მასას არ მიიღებთ.

7. კარგად გაციებული კვერები, 2 ს. კ. კრემით შეაერთეთ.
image

image

151
9-ს მოსწონს
20
გასაჩივრება
მომწონს
 
 
ავტორი:ლალი ადიკაშვილი
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
   ქართული კლავიატურა
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0
ტორტის მორთვის უმარტივესი მეთოდიტორტის მორთვის უმარტივესი მეთოდი
ალბათ ყველა დამეთანხმება, რომ კერძი პირველ რიგში მადისაღმძვრელად უნდა გამოიყუ...
როგორ გამოაცხოთ ტორტის ბისკვიტი გაზქურაზე(ზემოდან)როგორ გამოაცხოთ ტორტის ბისკვიტი გაზქურაზე(ზემოდან)
როგორ გამოაცხოთ ბისკვიტი გაზქურაზე ზემოდან? ძალიან მარტივი...
უნგრული ნამცხვარი  ,,ჟერბო"უნგრული ნამცხვარი ,,ჟერბო"
ინგრედიენტები: რძე 0, 5 ლ. შაქარი 1 ჩ. კ. სწრაფად მოქმედი მშრალი საფუარი 2...
"ტროპიკანკა" - საზაფხულო ტორტი, რომელმაც ინტერნეტი "დაიპყრო""ტროპიკანკა" - საზაფხულო ტორტი, რომელმაც ინტერნეტი "დაიპყრო"
"ტროპიკანკა" - ეს არც თუ ისე ახალი ტორტი დღეს განს...
სნიკერსი - რეცეპტი და მომზადების წესისნიკერსი - რეცეპტი და მომზადების წესი
2კვერცხი , 1.5 ჭ შაქარი გავაკეთოთ კარგი გოგლი-მოგლი შევურიოთ 3 ს.კ. კაკა...
ტარტი ტატენი: შეცდომა, რომელიც უგემრიელეს ნამცხვრად იქცატარტი ტატენი: შეცდომა, რომელიც უგემრიელეს ნამცხვრად იქცა
იყო და არა იყო რა... XIX საუკუნის ბოლოს, საფრა...
შავი ტორტი (მარტივი და გემრიელი)შავი ტორტი (მარტივი და გემრიელი)
თუ თქვენ ხართ, დამწყები დაისახლისი და ღუმელში არ გამოგდით ბისკვიტის გამოცხობა...
ნამცხვარი "შუ"ნამცხვარი "შუ"
მასალად საჭიროა: ერბო 200გრ შაქარი 6სუფრის კოვზი ლიმონი 1ცალი პურის ფქვილი 400გრ ...