x
image
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
ხაჭოს ნამცხვარი, რომელიც პირში დნება
ხაჭოს ნამცხვარი,  რომელიც პირში დნება


ინგრედიენტები:


ხაჭო – 500 გრ.

ფქვილი – 2 ჭიქა


მაიონეზი (ან არაჟანი) – 2 ს. კ.

შაქარი – 1, 5 ჭიქა

კვერცხი – 3 ჭიქა

კარაქი (გაყინული) – 100 გრ.

ვანილინი – 1 გრ.

სოდა – 0, 5 ჩ. კ.

ზეთი – 1-2 ს. კ.


მომზადება:


1. თასში მოათავსეთ ფქვილი, შაქარი და სოდა > ყველაფერი კარგად შეურიეთ ერთმანეთს > მსხვილ სახეხზე გახეხეთ კარაქი და მასას დაამატეთ.

ხაჭოს ნამცხვარი,  რომელიც პირში დნება

2. ყველაფერი კარგად აზილეთ და ხელის გულებს შორის გაატარეთ, რომ ფხვიერი მასა მიიღოთ, მსხვილი შენაერთების გარეშე.

ხაჭოს ნამცხვარი,  რომელიც პირში დნება

3. მიღებულ მასას დაამატეთ მაიონეზი.

ხაჭოს ნამცხვარი,  რომელიც პირში დნება4. მაიონეზი ხელით შეაზილეთ და მსხვილი შენაერთები დაშალეთ > მიღებული ფხვიერი მასა გაყავით ორ ნაწილად.

ხაჭოს ნამცხვარი,  რომელიც პირში დნება5. გულსართის მოსამზადებლად: 1 ჭიქა შაქარი, ვანილინი და ხაჭო შეურიეთ ერთმანეთს > დაამატეთ კვერცხი და ისევ კარგად შეურიეთ.

ხაჭოს ნამცხვარი,  რომელიც პირში დნება6. საცხობ ფირფიტას ზეთი წაუსვით და ფხვიერი მასის ერთი ნაწილი, თანაბრად გაანაწილეთ.

ხაჭოს ნამცხვარი,  რომელიც პირში დნება7. ნამცხვრის I ფენაზე, თანაბრად გაანაწილეთ გულსართი.

ხაჭოს ნამცხვარი,  რომელიც პირში დნება

ხაჭოს ნამცხვარი,  რომელიც პირში დნება8. გულსართის თავზე, გაანაწილეთ ფხვიერი მასის II ნაწილი.

ხაჭოს ნამცხვარი,  რომელიც პირში დნება9. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე, წინასწარ გახურებულ ღუმელში.

ხაჭოს ნამცხვარი,  რომელიც პირში დნება10. შეაგრილეთ და დაჭერით.

ხაჭოს ნამცხვარი,  რომელიც პირში დნება

0
7164
8-ს მოსწონს
ავტორი:ლალი ადიკაშვილი
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
7164
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0