x
image
სი
მარილიანი ლიმონი-ამაღელვებელი საკმაზი ხორცისათვის, რომლის მომზადებაც უნდა სცადოთ!
ეს მარილიანი ლიმონის მაროკოული რეცეპტია, რომელიც დიდი ხნის ისტორიას ითვლის.

ის არაჩვეულებრივი ინგრედიენტია ხორცისა და თევზის კერძებისთვის, რომლის მომზადებაც საკმაოდ იაფი მარტივია.


ინგრედიენტები:


– ლიმონები;


– მარილი (2 ჩ/კ თითო ლიმონზე).

image

მომზადების წესი:
1. გაასტერილეთ ქილები და გარეცხეთ ლიმონი.


2. თითო ლიმონს მოაჭერით თავი, თითქმის ბოლომდე, დაახლოებით, 2/3 სიღრმეზე. იგივე გააკეთეთ ლიმონის მეორე მხარესაც, ისე, რომ მისი კუთხეები ერთმანეთთან დაკავშირებული იყოს.


3. მოათავსეთ ლიმონი ქილაში და თითოეულს თავზე 2 ჩ/კ მარილი მოაყარეთ.


4. დაახურეთ სახურავი და შეინახეთ სინათლისგან მოშორებულ ადგილას. მეორე დღეს შეამოწმეთ, რომ ქილაში მთლიანად უნდა იყოს წვენი, თორემ დაობდება. ისევ დააფარეთ სახურავი და შეინახეთ მაცივარში, 1 თვის განმავლობაში.


5. ერთ თვეში, შეგიძლიათ, ცედრა საყვარელ კერძებს დაუმატოთ. რბილი ნაწილი არ დაგჭირდებათ.

image

0
413
4-ს მოსწონს
ავტორი:სი
სი
413
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0