x
image
ლიზა
"წარმოგიდგენთ ჩემი საფირმო ტორტის რეცეპტს""
image


"შავი ტორტი"


4კვერცხი
2ჩაის კოვზი სოდა
500გრ შაქარი
1ბანკა მაწონი
4სუფრის კოვზი გამდნარი კარაქი
3ჩაის ჭიქა ფქვილი
ნახევარი პაჭკა კაკაო


მომზადების წესი:



4 კვერცხისაგან და 500გრამი პესოკისაგან გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი.1 ბანკა მაწონში ჩავყაროთ 2 ჩაის კოვზი ცოდა და მოვურიოთ. როცა კარგად ამოვა ჩავასხათ გოგლი-მოგლში, დაუმატოთ 4სუფრის კოვზი გამდნარი კარაქი, 3ჩაის ჭიქა ფქვილი, ნახევარი პაჭკა კაკაო და კარგად აურიოთ...

მივიღებთ შესქელებულ მასას. გამოვაცხოთ ცხელ კალკადადებულ, ცხიმწასმულ ტაფაზე...



მოხარშული კრემი:



ჭიქა ნახევარი პესოკი და 3-4 კვერცხის გულით გავაკეთოთ გოგლი-მოგლი, დავუმატოთ ნელ-ნელა 1ჭიქაფქვილი, დავუმატოთ ნელ-ნელა ნელ თბილი 1ლიტრი რძე (ან სგუშონი) ... დავდგათ ნელ ცეცხლზე და სულ ვურიოთ. როცა შესქელდება გადმოვდგათ ცეცლიდან და დავუმატოთ 100 გრ კარაქი და ვანილი...




წარმატებებიიიიიიიიი !!! მე ვაცხობ ხოლმე და ძალიან გემრიელია : )))

19
5706
8-ს მოსწონს
1-ს არა
ავტორი:ლიზა
ლიზა
5706
  
2014, 21 თებერვალი, 17:24
საფირმო კი არა... დამტვრეულ და ტალახიან აგურს გავს. რაც რეცეპტია,ის ტორტია შეხედულებით... (puke)
2013, 10 სექტემბერი, 17:25
ფორმა რამხელა უნდა იყოს? ნახევარი "პაჩკა" რამდენია? რამდენ გრამიანი კაკაოს ნახევარი ? ერთი ფენა ცხვება და მერე იჭრება შუაზე? :(
2013, 25 მარტი, 14:57
კარგი :D
2013, 25 მარტი, 12:05
ინტერმედიელების სტუმრობის დროს არ გამომტოვოთ :). ძალიან გემრიელად მეჩვენება აუცილებალდ გამოვაცხობ.
2013, 23 იანვარი, 15:05
ძალიან გემრიელიიიიააააააააა
2013, 6 იანვარი, 15:48
კარგია თუ ეგრეა.იმედია არ გეწყინათ....
2013, 6 იანვარი, 1:02
ეგ მართალი შეინიშვნაა მაგრამ რა ვუყო ჩემ იდიოტ ძმას ?? იმან დაწერა მე სხვანაირად ვკარნახობდი აშკარად :) ჟურნალისტი ვარ და ეგ არ მეშლება ;)
2013, 6 იანვარი, 0:38
ქართულად წერა როდის უნდა ისწავლოთ მადმუაზელ???
წინა კომენტარების ნახვა
0 0 10