კერძები ხორცისაგან უგემრიელესი სადილი გურმანებისათვის 2014, 28 თებერვალი, 11:33 ინგრედიენტები:
● ღორის ხორცი - 250 გ.
● სოკო (ქამა) - 50 გ. ● კვერცხი - 3 ცალი ● ხახვი - 1/2 ცალი ● ფქვილი - 30 გ. ● სუხარი - უხეშად დამტვრეული ● მცენარეული ზეთი - მოსაშუშად ● მწვანილი - გასაფორმებლად ● მარილი და პილპილი - გემოვნებით მომზადება: თავდაპირველად, მოვამზადოთ, ყველასათვის კარგად ნაცნობი, ომლეტი. მოვშუშოთ სოკო და ხახვი. ავთქვიფოთ კვერცხი და ავურიოთ მასში ფქვილი, ახლად დაჭრილი მწვანილი, მოშუშული სოკო და ხახვი. მიღებული მასა შევწვათ ორივე მხრიდან. თხელ ფირფიტებად (დაახლოებით 0.5 სანტიმეტრი სისქის) დავჭრათ ღორის ხორცი, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი ორივე მხირდან (სიმწარის მოყვარულებისთვის შესაძლებელია აჯიკის წასმაც და სასურველია ამ მდგომარეობაში რამდენიმე საათით თუ გააჩერებთ), ერთი მხრიდან დავადოთ უკვე მომზადებული ომლეტი და გადავახვიოთ მჭიდროდ. იმისათვის, რომ არ დაიშალოს, შეგვიძლია დავამაგროთ კბილის ჩხირებით და კარგად შეწვისათვის, სასურველია ამოვავლოთ ფქვილში (სასურველია დამტვრეული სუხარი და კვერცხის ნარევი). მიღებული რულეტი შევაწითლოთ ტაფაზე 10 წუთის განმავლობაში, ხოლო ამის შემდეგ შევდგათ ღუმელში დაახლოებით 15-20 წუთით (სასურველი იქნება თუ გამოიყენებთ ფოლგის ქაღალდს). მიღებული კერძი შეგიძლიათ დაჭრათ რგოლებად, გააფორმოთ მწვანილებით და ისე მიიტანოთ სუფრასთან. გემრიელად მიირთვით 395 7-ს მოსწონს
|