სამარხვო კერძები ყვავილოვანი კომბოსტო იტალიურად-სამარხვო კერძი 2013, 3 დეკემბერი, 19:34 ოთხი ულუფისთვის დაგჭირდებათ:
ხახვი- ერთი ცალი;
საკუთარ წვენში დაკონსერვებული პომიდორი-300 გ;
მცენარეული ზეთი-
1 სუფრის კოვზი; სურვილის შემთხვევაში გახეხილი პარმეზანი- 80 გ; ყვავილოვანი კომბოსტოს საშუალო ზომის თავი- 1 ცალი; მწიკვი გამხმარი ბეგქონდარა (თიმიანი) და ორეგანო; მარილი, შავი დაფქვილი პილპილი გემოვნებით. მომზადება: კომბოსტო დაანაწევრეთ ყვავილედებად, ჩააწყვეთ ადუღებული წყლით სავსე ქვაბში. წამოხარშეთ 7 წთ. გადაწურეთ თუშფალანგზე. ხახვი გაფრცქვენით, წვრილად დაჭერით და მოთუშეთ ოქროსფერის მიღებამდე დაახლოებით 8 წთ ზეთში. პომიდორები ჩაჭყლიტეთ ჩანგლით პიურეს კონსისტენციამდე. გამოსაცხობ ფორმაში ჩააწყვეთ კომბოსტო, პომიდორის პიურე და ხახვი. შეაზავეთ სანელებლებით, მარილით და პილპილით. სურვილის შემთხვევაში მოაყარეთ გახეხილი ყველი. გამოაცხვეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ აერღუმელში 25-30 წთ. 1424 3-ს მოსწონს
|