x
image
მეამეა
Mediator image
Mediator image
"რატომ ვტირით ხახვის დაჭრის დროს"...

imageყველა დიასახლისისათვის ყოველდღიურად ხახვის დაჭრის პროცედურა გარდაუვალი ხვედრია, თუმცა არასასიამოვნო იმისა და გამო, რომ ცრემლმდენი პროდუქტია.



რა იწვევს ხახვისგან ცრემლდენას და რა პროფილაქტიკა არსებობს ამ პროცესის თავიდან ასაცილებლად?!

მაშასადამე, ხახვი შეიცავს იშვიათ მთრიმლავ ნივთიერებებს, რომლებიც მას სძენს დამახასიათებელ სუნს და ასევე აღიზიანებენ თვალის ლორწოვან გარსს. სწორედ ამიტომ ხდება თვალებში წვის შეგრძნება და შემდგომ კი ცრემლდენა. თვალებს ამ მთრიმლავი ნივთიერებებისაგნ იცავს ცრემლი, მაგრამ მაინც ხდება მათი თვალში მოხვედრა და თუ ეს ხშირად ხდება, აუცილებლად გამოიწვევს ზიანს.


ამის თავიდან ასაცილებლად კი შემოგთავაზებთ შემდეგ მეთოდს: თუ ხახვს გასუფთავებამდე 10 წუთით საყინულეში მოვათავსებთ, მთრიმლავი ნივთიერებების აქტივობა დაქვეითდება და თვალში თითქმის აღარ მოხვდება. ასევე შეგიძლიათ წინასწარ იქონიოთ გაფცქვნილი დასაჭრელი ხახვი მაცივარში, რომელიც გამოყენების დროს არ გამოიწვევს მძაფრ სუნსა და ცრემლდენას.



3
506
14-ს მოსწონს
ავტორი:მეამეა
მეამეა
Mediator image
Mediator image
506
  
2013, 8 აგვისტო, 15:31
:) ასევე შესაძლებელი და რეკომენდირებულია გაფცქვნილ ხახვს მოხმარებამდე 24 საათით ადრე წყალში თუ მოათავსებთ.
2013, 8 აგვისტო, 15:29
მეც სანამ საყინულეს გავიგებდი, გაფცქვნილ ხახვს წინასწარ მაცივარში ვინახავდი ხოლმე და შენ წარმოიდგინე სრული ჭეშმარიტებაა :)
2013, 8 აგვისტო, 15:23
საყინულეში შედება არ ვიცოდი, კარგია რომ გავიგე.
0 1 3