x
ვაშლის ტორტი
2012, 14 მარტი, 16:17

ცხვება 26 სმ დიამეტრის ტორტის გასახსნელ ფორმაში
გამოდის 12 ნაჭერი
1 ნაჭერი = 225 კ/კალ.
დრო: მოსამზადებლად – 55წთ; გამოსაცხობად – 15წთ; გასაცივებლად – 2სთ.

imageმასალა ბისკვიტისთვის:

  • 3 ცალი კვერცხი
  • 1 მწიკვი მარილი
  • 90 გ შაქარი
  • 90 გ ფქვილი

სხვა მასალა:

  • 4 ს.კ. შაქარი
  • 3/2 ს.კ. წვრილად დაფხვნილი ჟელატინი
  • 1 მწიკვი ვანილი
  • 450 მლ ვაშლის წვენი
  • 750 გ ვაშლი
  • 250 გ ნაღები (ცხიმ. 33-35%)
  • 100 გ უცხიმო ხაჭო
  • 1 ს.კ. შაქრის პუდრა
  • 2 ს.კ. კვერცხის ლიქიორი
  • დაჭრილი ნუში მოსართავად
  • პერგამენტი ფორმისთვის

გააცხელეთ ღუმელი. ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტი. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა ათქვიფეთ მარილთან ერთად გამაგრებამდე. გული და შაქარი კი ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე, დაუმატეთ ათქვეფილი ცილა, მოაყარეთ გაცრილი ფქვილი და მოურიეთ. მიღებული ცომი ჩაასხით ტორტის ფორმაში, შედგით ღუმელში და აცხვეთ 15 წუთით 175 გრადუსზე. შემდეგ ოდნავ გააცივეთ, ამოიღეთ ფორმიდან, მოაცილეთ პერგამენტი, დადეთ ცხაურზე და აცადეთ გაცივება.
გააცხელეთ ვაშლის წვენი, დაუმატეთ შაქარი, ჟელატინი, და ურიეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ ჟელატინი არ გაიხსნება (არ ადუღოთ). შემდეგ გადმოდგით, შეურიეთ ვანილი და გააცივეთ. ვაშლი გარეცხეთ, გათალეთ და დაჭერით ოთხად, გამოაცალეთ გული. ყოველი მეოთხედი სიგანეზე თხელ ნაჭრებად დაჭერით. როცა ვაშლის წვენი ჟელედ დაიწყებს გადაქცევას, გაატარეთ საცერში და დაუმატეთ ვაშლის თხელი ნაჭრები.
ბისკვიტს შემოავლეთ ტორტის ფორმის გასახსნელი რგოლი, წაუსვით ვაშლიანი ჟელე და 2 საათით დადგით ცივ ადგილას.
ნაღები ათქვიფეთ გამაგრებამდე. ხაჭო და პუდრა კარგად აურიეთ და დაუმატეთ ათქვეფილ ნაღებს. მიღებული ხაჭოს კრემი ქულებად გაანაწილეთ ტორტზე. მოასხით კვერცხის ლიქიორი.

2435
3-ს მოსწონს
19
გასაჩივრება
მომწონს
 
 
ავტორი:ნინიკ
ნინიკ
   ქართული კლავიატურა
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0
ნამცხვარი ლიმონითნამცხვარი ლიმონით
მასალად საჭიროა: პურის ფქვილი 400გრ კარაქი 200გრ შაქარი 200გრ ლიმონი 1ცალი ...
ვაშლის კრუასანებივაშლის კრუასანები
მასალა 6 ცალისთვის: 250 გ. კრუასანის მზა ცომი 5 ს.კ. ვაშლის ხილფაფა დარიჩინი ან დაფქული...
კიტრის დამჟავებაკიტრის დამჟავება
შევარჩიოთ ახალი, ქორფა, საშუალო ან უფრო პატარა ზომის სქელკანიანი, მწვანე ფერის, საღი, დაუ...
ხილის ნამცხვარიხილის ნამცხვარი
დრო მოსამზადებლად: 60 წთ. გამოდის 8 ნაჭერი მასალა: 1 ჭიქა შაქარი 2 ცალი კვერცხი 1 ჩა...
პიცა “მშვენიერი ელენე”პიცა “მშვენიერი ელენე”
მასალა 12 ულუფისთვის: 450 გ საფუარიანი ფენოვანი ცომი 1 თავი ხახვი ...
სამარხვო შოლოლადისამარხვო შოლოლადი
მასალა: 3 ჩ.ჭ. ჰერკულესი 1 ჩ.ჭ. შაქარი 1 შეკვრა სამარხვო მარგარინი 2 ს.კ. კაკაო 1 შე...
ჟოლოს ნამცხვარიჟოლოს ნამცხვარი
ცხვება 28 სმ დიამეტრის ტარტალეტის ფორმაში გამოდის 12 ნაჭერი 1 ნაჭერი = 370 კ/კალ. დრო: მოსამზად...
ბანანის ნამცხვარიბანანის ნამცხვარი
ასალა ცომისთვის: 2 მწიფე ბანანი (300 გრ.) 150...
პანეტონე (panetone)პანეტონე (panetone)
მასალად საჭიროა: წყალი - 80 მლ(თბილი) საფუარი - 15 გრ(მშრალი) ფქვილი - 650 გრ რძ...
უნაზესი კექსი დამტვრეული შოკოლადით: გამოცდილი რეცეპტიუნაზესი კექსი დამტვრეული შოკოლადით: გამოცდილი რეცეპტი
ძალიან მარტივი რეცეპტი, რომელიც ყოველთვის გამოგივათ, თუ...
გამომშრალი ხილის უგემრიელესი კექსიგამომშრალი ხილის უგემრიელესი კექსი
ინგრედიენტები კექსისათვის: 300-400 გრამი შერეული გამომშრალი ხილი. გარგარის ...
"ტროპიკანკა" - საზაფხულო ტორტი, რომელმაც ინტერნეტი "დაიპყრო""ტროპიკანკა" - საზაფხულო ტორტი, რომელმაც ინტერნეტი "დაიპყრო"
"ტროპიკანკა" - ეს არც თუ ისე ახალი ტორტი დღეს განს...