x
ლაიმის შაქარლამა
2013, 21 იანვარი, 21:17

image



ძალიან ბევრი დამწყები დიასახლისი ტკბილეულისა თუ სასუსნავის
მომზადებას მარტივი რეცეპტით არჩევს. ეს არაჩვეულებრივი საშუალებაა თქვენში ახლახანგაღვიძებული კულინარიული უნარ–ჩვევების დასახვეწად.
თუ კი ამ კატეგორიის დიასახლისთა რიგს მიეკუთვნებით
შეგიძლიათ მთელი ენთუზიაზმით შეუდგეთ ამ არაჩვეულებრივი
ნამცხვრის გამოცხობას. ამისათვის დიდი დრო, ზედმეტი ძალისხმევა და ბევრი ინგრედიენტი ნამდვილად არ დაგჭირდებათ. შედეგით კი ნამდვილად კმაყოფილნი დარჩებით. უფრო მეტიც, არც იმაზე ფიქრი აღარ მოგიწევთ თუ რა მიართვათ თქვენი ოჯახის წევრებს საუზმეზე ჩაისთან ერთად.
თვალი გადაავლეთ ინგრედიენტთა სიას, რომელიც ასე გამოიყურება:


200 გრამი უმარილო კარაქი
½ ჭიქა შაქრის პუდრა
2 ცალი ლაიმის ცედრა
1 ჩაის კოვზი ვანილი
2 სუფრის კოვზი ლაიმის წვენი
1 ¾ ჭიქა პურის ფქვილი
2 სუფრის კოვზი სიმინდის სახამებელი
½ ჩაის კოვზი მარილი
თუ კი ყველა ეს ინგრედიენტი სახლში უკვე მოგეპოვებათ შევუდგეთ
მომზადებას.
მომზადების წესი:

ოთახის ტემპერატურაზე გამთბარ 200 გრამ უმარილო კარაქს
ვათავსებთ ჯამში და ვუმატებთ ½ ჭიქა შაქრის პუდრას. შეგვიძლია ავთქვიფოთ ელექტრო ან ხელის მიქსერით. შესაძლებელია ასევე სათქვეფის გამოყენება.


image



შაქრისა და კარაქისაგან მომზადებულ მასას დაუმატეთ 2 ცალი გახეხილი ლაიმის ცედრა.


image


1 ¾ პურის ფქვილს დაუმატეთ სიმინდის სახამებელი და შეურიეთ კარაქისაგან მომზადებულ მიქსტურას და კარგად ათქვიფეთ. მიღებული ცომი გაახვიეთ კალკის ან პერგამენტის ქაღალდში
და მიეცით მას ფორმა. შემდეგ დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად.


imageimage


დაჭრილი ნაჭრები ოდნავ გააბრტყელეთ და დაალაგეთ გამოსაცხობ ლანგარზე.


image


ვაცხობთ წინასწარ 350 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში მანამ სანამ ღია ყავისფერს არ მიიღებს.


image


უკვე გამომცხვარი ორცხობილა ამოავლეთ შაქრის პუდრაში ისე, რომ მას შაქარლამას იერ–სახე სრულყოფილად შესძინოთ.


image


იმედი მაქვს, რომ არა მარტო ამ რეცეპტის წაკითხვით, არამედ შაქარლამას გამოცხობითა და მისი დაგემოვნებით ისიამოვნებთ.



image



264
3-ს მოსწონს
1-ს არა
3
გასაჩივრება
მომწონს
 
 
ავტორი:ანა87
ანა87
   ქართული კლავიატურა
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0
ვარდის მურაბავარდის მურაბა
მასალად საჭიროა: ვარდის ფურცლები - 300გრ შაქრის ფხვნილი - 600გრ წყალი - 6ჩ/ჭ ვარდის ფურცლ...
უგემრიელესი  დესერტი "ნანაიმო"უგემრიელესი დესერტი "ნანაიმო"
ეს არის ძალიან გემრიელი სამფენოვანი დესერტი, რომელიც კანადელმა კონდიტერება შექ...
ხაჭოს  ნამცხვარი "ბატის თათები"ხაჭოს ნამცხვარი "ბატის თათები"
ინგრედიენტები: ხაჭო- 400 გრამი მარგარინი-200 გრამი პურის ფქვილი-450 გრამი მარილ...
"შოკ-მანჟე" როგორ მოვამზადოთ სახლში ნაყინი"შოკ-მანჟე" როგორ მოვამზადოთ სახლში ნაყინი
ასეთ სიცხეში ალბათ ყველას ესიამოვნება ცივი და გემრიელი ნაყინის მირთმ...
ამ პეჩენიას ყველა მოამზადებს!(ილუსტრაციებით)ამ პეჩენიას ყველა მოამზადებს!(ილუსტრაციებით)
ძალიან სწრაფად და ადვილად მოამზადებთ გემრიელ ტკბილეულს! თქვენ დაგჭ...
სახლში მომზადებული Nutellaსახლში მომზადებული Nutella
ინგრედიენტები: ● რძე - 4 ჭიქა ● მიწის თხილი ან ნიგოზი - 3-4 სუფრის კოვზი ● შაქ...
გემრიელ ნაყინს სახლშიც იოლად მოამზადებთგემრიელ ნაყინს სახლშიც იოლად მოამზადებთ
ნაყინის მომზადებას სულ ცოტა 10 წუთი სჭირდება .გაყინვის პროცესი სხვადასხ...
როგორ მოვამზადოთ ნუტელა ოჯახურ პირობებში .როგორ მოვამზადოთ ნუტელა ოჯახურ პირობებში .
ეს რეცეპტი ყველას გამოგადგებათ ვისაც გიყვართ სასუსნავის მირთმევა გან...
ხაჭო, გაზაფხული და კალცი!ხაჭო, გაზაფხული და კალცი!
სუფლეების უმარტივესი ვარიაციები უმარტივესად აცხობთ: 700 გრამი ხაჭოს მიქსერით შეათქვ...
 
უგემრიელესი ბლინებიუგემრიელესი ბლინები
მასალა: 250 გ. ფქვილი 4 ც. კვერცხი 0, 5 ლ. რძე 50 გ. კარაქი 1 სუფრის კ. რომი მარილი, ვან...
შოკოლადის კისელიშოკოლადის კისელი
მასალად საჭიროა: შოკოლადი - 100გრ კარტოფილის ფქვილი - 3 სუფრის კოვზი რძე - 9 ჩაის ჭიქა ...
ნუგა: საინტერესო ისტორია და მარტივი რეცეპტინუგა: საინტერესო ისტორია და მარტივი რეცეპტი
ნუგა, ბევრისთვის საყვარელი ეს ტკბილეული თაფლის, კვერცხისა და თხილ...