წვნიანი კერძები მწვანე სუპი 2012, 12 მარტი, 14:38 მასალად საჭიროა:
ძროხის ხორცი - 1კგ სხვადასხვა მწვანილის ძირები - 100გრ ხახვი - 100გრ მჟაუნა - 100გრ ისპანახი - 100გრ ერბო - 2სუფრის კოვზი კვერცხი - 2ცალი მარილი - გემოვნების მიხედვით 1კგ ძროხის ხორცს დავასხათ 12ჩაის ჭიქა წყალი, შევდგათ ნელ ცეცხლზე და ვხარშოთ ხუფდხურულ ქვაბში. რამდენიმე ხნის შემდეგ ჩავუშვათ ქვაბში ოხრახუშისა და ნიახურის დაფხეკილი ძირები და ერბოში მოხრაკული 100გრ ხახვი. ცალკე შევამზადოთ მჟაუნასა და ისპანახის ფაფა, რომელიც ასევე ჩავუშვათ სუპში. თეფშებზე დასხმისას თიითოეულ თეფშზე დავუმატოთ თხელ ფენებად დაჭრილი მაგრად მოხარშული კვერცხი ან რძე და კვერცხში ამოვლებული და ერბოში შემწვარი თეთრი პურის ნაჭრები. 1268 6-ს მოსწონს
|