x
მეტი
  • 25.04.2024
  • სტატია:134524
  • ვიდეო:351975
  • სურათი:508585
წიწიბურა - ყველაზე ჯანსაღი მცენარეული სურსათი და ერთადერთი მცენარე იოდის შემცველობით

ადამიანის ჯამრთელობისთვის აუცილებელი ვიტამინების, მიკროელემენტების და სრულფასოვანი ცილების მაღალი შემცველობის გამო, წიწიბურა ჯამრთელი კვების შეუცვლელი ნაწილია.

image



ნახშირწყლების მაღალი შემცველობის გამო, ის ერთერთი ჯანსაღი, დიეტური პროდუქტია

100გრ წიწიბურას კვებითი და ენერგეტიკული ღირებულებაა:
343კკალორია
10%წყალი
13.3გრ ცილა
71.5გრ ნახშირწყლები
0 გრ შაქარი
10გრ ბოჭკო
3, 4გრ ცხიმი

image


მასში მინერალების შემცველობა უფრო მაღალია ვიდრე, ბრინჯში, ხორბალში, სიმინდში.
მანგანუმი, სპილენძი, იოდი, მაგნიუმი, რკინა, ფოსფორი.

არეგულირებს სისხლში შაქრის დონეს
ამცირებს დიაბეტის განვითარების რისკებს
ამცირებს გულის დაავადების რისკებს

წიწიბურა არ შეიცავს გლუტეინს(წებოგვარას)

შეძენისას ყურადღება უნდა მივაქციოთ ფერს, ღია ჩალისფერი წიწიბურა ახალია, თუ მისი ფერი არის მუქი ყავისფერი, ან ძველი, ან მისი სიძველის გამო მოხდა ხელახალი მოხალვა

0
67
შეფასება არ არის
ავტორი:ირაკლი არაბული001
ირაკლი არაბული001
67
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0