x
მეტი
  • 27.10.2020
  • სტატია:104394
  • ვიდეო:348148
  • სურათი:469000
როგორ გავფილტროთ ჭაჭა ყველაზე მარტივად, ეფექტურად და ხარისხიანად

ჭაჭა არის ქართული ნაციონალური სასმელი, რომელსაც საქპატენტი იცავს. აღნიშნული სასმელი ტრადიციული ტექნოლოგიით მზადდება და აღმოსავლეთ ევროპაში ძალიან სახელგანთქმულია. ბალტიისპირეთში, პოლონეთში, რუსეთში, უკრაინასა და ბელორუსში ვისაც არ უნდა ჰკითხოთ, ყველამ იცის, თუ რა არის ჭაჭა, მაგრამ მიუხედავად მისი დიდი პოპულარობისა, ხშირად ადამიანებს აწუხებთ ჭაჭის არასასიამოვნო სუნი და გემო, რაც გაუფილტრავ ალკოჰოლურ სასმელებს ახასიათებს. ამ სტატიაში გასწავლით ყველაზე ეფექტურ მეთოდს, თუ როგორ გავფილტროთ ჭაჭა, რათა მან სასიამოვნო სურნელი და გემო მიიღოს და საუკეთესო არყის კატეგორიაში გავიდეს. ეს არც ისე რთულია, როგორც ერთი შეხედვით შეიძლება მოგვეჩვენოს.


ჭაჭის გასუფთავების ყველაზე უსაფრთხო და ეფექტური მეთოდია ფილტრაცია აქტიური ნახშირის გამოყენებით. ამ დროს ჭაჭაში არსებული მავნე ნივთიერებები აქტიურ ნახშირს ეწებება, რის შემდეგაც სასმელი უკეთეს გემოს და არომატებს იძენს. მაგრამ ყველაზე კარგი იქნება, აქტიურ ნახშირთან ერთად (რომლის შეძენაც ნებისმიერ აფთიაქში არის შესაძლებელი), რამდენიმე ფენა ქაღალდის ფილტრსაც თუ გამოიყენებთ. ქაღალდის ფილტრი, რომლებიც ხანდახან ღვინის გასასუფთავებლად გამოიყენება, ჭაჭის შემთხვევაშიც შეიძლება გამოგადგეთ, რადგან ის ნივთიერებები, რაც ღვინოს გამჭვირვალობას, სიხალისეს და სისუფთავეს უკარგავს, ჭაჭასაც უსიამოვნო სუნს და გემოს სძენს. ეს ნივთიერებები (ძირითადად ეთერზეთები) დიდი ზომისაა და აქტიურ ნახშირს და შემდეგ ფენებად ჩალაგებულ ქაღალდის ფილტრებს ვერ გადის. ამ ორმაგი ფილტრაციის პროცესს ნეიტრალიზაცია ეწოდება და ის ძალიან ეფექტურია.


(სტატიის სრული ვერსია იხილეთ allwine.ge-ზე)


ჭაჭა

0
634
1-ს მოსწონს
ავტორი:დავითი ჩუთლაშვილი
დავითი ჩუთლაშვილი
634
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0