x
image
Yoona
შემწვარი ბრინჯი ანანასით: ტაილანდური რეცეპტი
ეს კლასიკური ტაილანდური შემწვარი ბრინჯით ანანასით ნამდვილად მადის აღმძვრელია. ოქროსფერი ბრინჯის მარცვლები წვნიანი ანანასით, კეშიუთი და მოცხარით წარმოუდგენელ გემოს ქმნის.


image

ინგრედიენტები:

2-3 ს/კ ნებისმიერი მცენარეული ზეთი


3 ჭიქა მარილიან წყალში მოხარშული ბრინჯი

3 ს/კ სოიოს სოუსი

2 ჩ/კ კარის სანელებლები

5 ხახვი, წვრილად დაჭრილი

3 კბილი ნიორი წვრილად დაჭრილი

1 წითელი ან მწვანე ჩილის წიწაკა, თხელ ფირფიტებად დაჭრილი

ნახევარი ჭიქა ბოსტნეულის ბულიონი

1 კვერცხი

ნახევარი სტაფილო, წვრილ სახეხზე გახეხილი

1 ქილა დაკონსერვებული ანანასი

1 მუჭა მოცხარი ან ქიშმიში

ნახევარი ჭიქა უმარილი მთელი კეშიუ

1 ლაიმა

ახალი ქინძის ფოთლები


მომზადება:

1 ს/კ მცენარეული ზეთი მოხარშულ ბრინჯს ხელით აურიეთ. დროებით გვერდზე გადადეთ.

თასში სოიოს სოუსი კარის ფხვნილს აურიეთ.

დიდ ტაფაზე მცენარეული ზეთის ნარჩენი დაასხით და საშუალო ცეცხლზე დაჭრილი ხახვი, ნიორი და ჩილეს წიწაკა შეწვით. 1 წუთით მომზადებამდე შეწვით.

შემდეგ ბულიონის ნაწილი ჩაასხით, აქვე კვერცხი დაუმატეთ და ძალიან სწრაფად აურიეთ.


image

სტაფილო და ბარდა დაუმატეთ. 1-2 წუთით ინგრედიენტები მოამზადეთ, აუცილებლობის შემთხვევაში მეტი ბულიონი დაუმატეთ, რომ მასა არ დაიწვას.

ახლა ბრინჯი, ანანასის ნაჭრები, მოცხარი და კეშიუ დაუმატეთ. შემადგენლობას სოიოს სოუსი დაუმატეთ და კიდევ 5-8 წუთით მომზადება გააგრძელეთ.


image

სურვილის შემთხვევაში ცოტა მცენარეული ზეთი დაუმატეთ, რომ ბრინჯმა განსაკუთრებული ბზინვარება მიიღოს.


image

ცეცხლიდან გადმოდგით. აუცილებლობის შემთხვევაში სანელებლები დაუმატეთ. მზა კერძს 1 ლაიმის წვენი მოასხით და ქინძით მორთეთ.


ასევე დაგაინტერესებთ:

ცხარე, პიკანტური და არომატული ეთიოპიური წვნიანი ოსპით: ჩემს ოჯახში ლობიოთი ამზადებენ

image

კვერცხი მექსიკურად წითელი ლობიოთი: ნოყიერი კერძი ხორცის გარეშე

image

ბებიამ 50 კვერცხი საზამთროში ჩატეხა და გამოაცხო: ასე ამზადებენ ინდოეთში

image

ყვავილოვანი კომბოსტო კორეულად - წარმოუდგენლად გემრიელია

image

ნაზი, როგორც ღრუბელი - იაპონური ფუნთუშა „ჰოკაიდო“

image

0
37
შეფასება არ არის
ავტორი:Yoona
Yoona
37