x
იმუნიტეტის ასამაღლებელი 10 საკვები პროდუქტი
image

ბევრმა არ იცის, რომელი პროდუქტები ზრდის იმუნიტეტს და მათი დახმარებით შესაძლებელია მრავალი დაავადების თავიდან აცილება. ყველა წესს შორის არსებობს მნიშვნელოვანი კომპონენტი - სათანადო კვება.

წარმოგიდგენთ 10 სასოფლო-სამეურნეო პროდუქტს, რომელიც ხელს შეუწყობს ინფექციის და ვირუსების წინააღმდეგ ბრძოლას.

თაფლი. ფუტკრის თაფლი არის მთავარი ინსტრუმენტი ძლიერი იმუნური სისტემისთვის ბრძოლაში. ჯანმრთელი რომ იყოთ, საკმარისია ყოველდღე მიიღოთ ერთი სუფრის კოვზი თაფლი. თუ ძალიან ტკბილი მოგეჩვენებათ, ჩაი დალიეთ თაფლით. ყველაზე მნიშვნელოვანი წესი არის რეგულარული გამოყენება. მეორე ყველაზე მნიშვნელოვანი წესი არის სასმელების მიღება ოთახის ტემპერატურაზე. ცივის მიღება დაუშვებელია.


ციტრუსი. იმუნურ სისტემას აძლიერებს ციტრუსი, რომელიც შეიცავს დიდი რაოდენობით C ვიტამინს. მათგან ყველაზე განსაკუთრებულია ლიმონი. იმუნო-სტიმულატორული ეფექტის გარდა, ციტრუსები აღადგენენ გულ-სისხლძარღვთა სისტემის მუშაობას. ახლად გაჟღენთილი ლიმონის წვენი გამოიყენება ფარინგიტის და ტონზილიტის დროს. ის უნდა გავაზავოთ ანადუღარ წყალში და გამოვივლოთ ყელში ყელის ტკივილის დროს.

ჯანჯაფილი. ჯანჯაფილი არის იმუნიტეტის ბუნებრივი წამალი, რომლის მიღება შესაძლებელია ორი წლის ასაკიდან. სუპერმარკეტებში შეგიძლიათ მოიძიოთ. გამოიყენება ჯანჯაფილის ნაყენი, ცხელი სახით.

ნიორი. ჩვენთვის კარგად ცნობილი ნიორი შეიცავს ბუნებრივ ანტიბიოტიკს - ალიცინს. ეს კომპონენტი ხელს უწყობს ნახველის გამოყოფას, ამიტომ რეკომენდებულია მისი გამოყენება რესპირატორული სისტემის დაავადებებისთვის. მას შეუძლია სწრაფად აღადგინოს ძალა გაჭიანურებული დაავადების შემდეგაც. ნიორი, როგორც ანტისეპტიკური თვისებების მატარებელი ძალიან სასარგებლოა ვირუსული ინფექციების და სიცივის დროს. ექიმები ამ პროდუქტს ურჩევენ იმუნიტეტის ასამაღლებლად, ყოველდღიურად ერთი კბილი ნივრის მიღება სასარგებლოა სუსტი ფილტვების ადამინებისთვის.

ასკილი. ასკილი დიდი ხანია ცნობილია თავისი სასარგებლო თვისებებით, რადგან ადამიანები იყენებდნენ მას სამკურნალოდ ანთებითი და ქრონიკული დაავადებების დროს. C ვიტამინის რაოდენობით, ამ ბუჩქის ნაყოფი რამდენჯერმე აღემატება მაყვალში და ლიმონში C ვიტამინის რაოდენობას. ბაქტერიციდული თვისებების გამო, იგი გამოიყენება პროფილაქტიკის სახით ზამთარში.

ბოლოკი. იგი შეიცავს A, B, C, E და სხვა ჯგუფების ვიტამინების დიდ პროცენტს. ეს პროდუქტი შეიცავს ბიოლოგიურად აქტიურ კომპონენტებს, რომლებიც ასტიმულირებენ სხეულის იმუნურ დაცვას და ხელს უშლიან ვირუსული ინფექციების განვითარებას.

მწვანე ჩაი. მწვანე ჩაის შემადგენლობაში არის 400 – ზე მეტი ორგანული ნაერთი და 500 – ზე მეტი სხვადასხვა ელემენტის ვიტამინების სრული ასორტიმენტი. განსაკუთრებული ყურადღება ეთმობა კომპონენტებს, რომლებიც აძლიერებენ იმუნიტეტს - ეს არის მინერალები და პოლიფენოლები.

ზღვის პროდუქტები. ზღვის პროდუქტებში არის საკვები ნივთიერებების ფართო სპექტრი, რომლებიც აუცილებელია ადამიანის ორგანიზმისთვის. ომეგა - 3 ცხიმოვანი მჟავები, ვიტამინები A, E, B12, სელენი და მრავალი სხვა სასარგებლო ნივთიერება, რომლებიც ხელს უწყობენ იმუნურ სისტემას გაძლიერებაში.

რძის ნაწარმი. ყოველდღიურად უნდა მივიღოთ რძის პროდუქტები, რომლებიც შეიცავენ ლაქტო - და ბიფიდობაქტერიებს. რძის, იოგურტის, მაწვნის ყოველდღიური გამოყენება ხელს უწყობს იმუნიტეტის გაზრდას.

არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ საკვები, რომელიც ამაღლებს იმუნიტეტს ყოველდღიურად უნდა მივირთვათ, განსაკუთრებით ვირუსული და ინფექციური დაავადებების გავრცელების სეზონზე. ყოველივე ამის შემდეგ, დაავადებებს უფრო ადვილად მოვერევით.

გისურვებთ ჯანმრთელობას!

0
379
შეფასება არ არის
ავტორი:ლალი ამაზაშვილი
ლალი ამაზაშვილი
379
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0