x
image
ნიკოლოზ ხუციშვილი
შემწვარი ხახვი მედიკამენტების ნაცვლად: აი რა შეუძლია მას
image

თქვენ ალბათ უდავოდ გსმენიათ ხახვის სასარგებლო თვისებების შესახებ.



მაგრამ ჩვეულებრივ, ისინი საუბრობენ ნედლეული ბოსტნეულის სარგებლიანობაზე, რის გამოც ბევრს შეცდომით მიაჩნია, რომ მათი უპირატესობა სითბური დამუშავების დროს მცირდება.



თუმცა, ეს საერთოდ არ შეესაბამება სინამდვილეს. ხახვის შეწვისას, მხოლოდ ეთერზეთები ორთქლდება, ხოლო სამკურნალო თვისებები პირიქით, იზრდება.




გარდა ამისა, შემწვარ ხახვს დიდი უპირატესობა აქვს უმ ხახვთან შედარებით: მას აქვს ტკბილი გემო და სრულიად არ ტოვებს უსიამოვნო სუნს. აქედან გამომდინარე, მისი ჭამა შიშის გარეშე შეგიძლიათ იმ შემთხვევაშიც კი, თუ მიდიხართ შეხვედრაზე ან პაემანზე.


აქ მოცემულია ზოგადი წესები:


შეწვით ხახვი პირდაპირ ფურცლებიანად, 100–150 ° C 15–30 წუთის განმავლობაში.


მიირთვით ნახევარი ხახვი დილით და ნახევარი ძილის წინ 2-3 საათით ადრე.


ასევე შეგიძლიათ მიირთვათ სხვა საკვებთან ერთად.


რა არის მისი სასარგებლო თვისებები?


ხახვი ყველაზე სასარგებლოა დიაბეტით დაავადებულთათვის;


ამცირებს და ნორმაში მოჰყავს გლუკოზის დონე. იგი შეიცავს გოგირდს, რომელიც ააქტიურებს პანკრეასის და ინსულინის გამოყოფას;


ხახვი ასევე შეიცავს რკინას, რომელიც აუცილებელია სხეულის ყველა სისტემისა და ორგანოებისათვის;


ხახვი გამოიყენება პნევმონიისა და ბრონქიტის სამკურანლოდ, როგორც უსაფრთო საშუალება, როგორც მოზრდილებში, ასევე ბავშვებში;


ხახვი ხელს უწყობს არტერიული წნევის ნორმალიზებას, ასევე კარგია შაკიკის წინააღმდეგაც.


შემწვარი ხახვი ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ მალამოს სახით. წყლულებისა და ჭრილობების შესახორცებლად;


ამგვარად ხახვს კიდევ აქვს კარგი ანტიბაქტერიული ეფექტი. მათი გამოყენება შესაძლებელია ბუასილთან საბრძოლველადაც.

1
1122
6-ს მოსწონს
ავტორი:ნიკოლოზ ხუციშვილი
ნიკოლოზ ხუციშვილი
1122
  
2020, 23 იანვარი, 14:48
ხახვი და ნიორი ბუნებრივი მედიკამენტებია
0 1 1