x
მეტი
  • 28.03.2024
  • სტატია:134040
  • ვიდეო:353919
  • სურათი:508247
ვინ (შე-)ჭამა პირველი ომლეტი

საერთაშორისო სამზარეულოს გათვლით ომლეტის კერძს ფრანგულ კულინარიას აკუთვნებენ, რომლის წარმომავლობაც XXVl საუკუნით თარიღდება, მიუხედავად იმისა, რომ წყაროების მიხედვით მისი წარმოშობა XXIII საუკუნეს ჩამორჩება უკან და წინ უსწრებს XXIV საუკუნის დასაწყის.ამ მცდარი ინფორმაციის სახით მინდა გაუწყოთ, რომ სწორედ პირველი ომლეტის არსებობა იქიდან იღებს სათავეს, როდესაც ქათამმა პირველი კვერცხი ზვინის ბუდეში დადო(და სავარაუდოდ ისიც პირველმა ვინმე ქათამაძემ დააგემოვნა)და არც ის შეეფერება სიმართლეს, როდესაც ომლეტის არსებობას აქტიურად გერმანული, ფრანგული, ქართული, ავსტრიული თუ იტალიური სამზარეულო მსგავსივე პრინციპითა და ნაირგვარი მომზადების წესით იზიარებს მის მენიუში.ჩემს მიერ მომზადებული ომლეტი კი სამ-ოთხ შემწვარ ძუკინთან, ნიორთან და ოხრახუშთან ერთად გახლავთ, რომელსაც სამ კვერცხთან ერთად ვამზადებთ და შემდეგ ისევ ერთიანად ვწვავთ ორი ადამიანის სასადილე პორციისთვის.


ჯორჯიანა


18.06.2019

ჯირონე/იტალიაომლეტი

1
32
შეფასება არ არის
ავტორი:ეკატერინე რამიშვილი
ეკატერინე რამიშვილი
32
  
ბეჭვდის დროს ლაფსუსია გაპარული და უკაცრავად,რაც ახლა შევნიშნე და ინფორმაცია XVI,XIII,XIV საუკუნის დროინდელ მონაცემებზე საუბრობს.
0 1 1