x
image
ნათია ჩხობაძე
სომხური ტოლმა(დოლმა)
ტოლმა (დოლმა) სომხური სამზარეულოს ტრადიციული კერძია. მოსამაზადებლა დაახლოებით 2 საათი და 30 წუთი დაგჭირდებათ.

თქვენ დაგჭირდებათ:

1000 გრ ძროხის ხორცი(რბილი ნაილი)

კარაქი
80 გ
ვაზის ნორჩი ფოთლები
1/2 ჭ ბრინჯი


2 თავი ხახვი
2 კბილი ნიორი

ზეთი 25 გრ
მარილი
გემოვნებით
ახლად დაფქული შავი პილპილი
1 გ
ქონდარი
გემოვნებით
ოხრახუში გემოვნებით
კამა, ქინძი ასევე გემოვნებით

მომზადების წესი:
გაატარეთ ხორცი, ხახვთან ერთად. დავამატოთ მასას ნახევრად მოხარშული ბრინჯი და დანარჩენი იგრედიენტები. კარგად აურიეთ ერთმანეთში და გაახვიეთ ვაზის ფოთლებში. ჩაალაგეთ მომზადებული ტოლმა მჭიდროდ ქვაბში, დაახურეთ თეფში და დაასხით წყალი. ხარშეთ დაბალ ტემპერატურაზე. სურაზე გატანისას შეგიძლიათგამოიყენოთ მაწვნის საწებელი ტოლმისთვის, ნივრით და ქონდარით.image
3
540
3-ს მოსწონს
ავტორი:ნათია ჩხობაძე
ნათია ჩხობაძე
540
  
2019, 15 აპრილი, 22:53
კომბოსტო ისე გაძვირდა, გუფთის ჭამა ურჩევნია ხალხს :) ეს ხუმრობა, რა თქმა უნდა, ისე კი მეც ძალიან მიყვარს.
2019, 15 აპრილი, 14:34
მეც ვგიჟდები, ყველანაირად მომზადებული მიყვარს
2019, 15 აპრილი, 12:57
ძან მიყვარს, მომინდა, მაწვნით
0 1 3