x
image
melody_inside
ფენებად  შებრაწული კარტოფილი, ქათამი და ყველი
image





ულუფის რაოდენობა - 10




მომზადების დრო - 2 საათი


ინგრედიენტები:





კარტოფილი................................ 20 ცალი


ხახვი.............................................. 4 ცალი


ყველი ........................................... 400 გრამი


მაიონეზი ..................................... 2 შეკვრა



ქათმის ფილე ............................. 1 კილო






მომზადების წესი




1. ხახვი დავჭრათ ნახევარ-რგოლებად და ჩავალბოთ მაიონეზში.

დავჭრათ კარტოფილი, მოვაყაროთ მარილი, ჩავალბოთ მაიონეზში.

ქათამიც (არ დაიჯერებთ და!) ჩავალბოთ მაიონეზში!

მარილიც და სუნელებიც გემოვნების მიხედვით.



2. ერთი საათის შემდეგ ყველაფერი გადმოვიღოთ ფენებად საცხობ თუნუქის ფირფიტაზე ( ჟაროვნა ): 1. კარტოფილი; 2. ხახვი; 3. ხორცი.


3. შევდგათ ღუმელში და შევწვათ 220 გრადუსზე 40 – 50 წუთის განმვლობაში. შემდეგ დავაყაროთ გახეხილი ყველი და დაჭრილი მწვანილი.



4. როდესაც ყველი ალღვება - ფენოვანი კარტოფილი მზადაა. შეგიძლიათ სუფრაზე მიიტანოთ და გემრიელად მიირთვათ.





გაინტერესებთ, როგორ უნდა შეიწვას ღვიძლი სინამდვილეში?



image

ბევრი უარს აცხადებს საყვარელი ღვიძლის შეწვაზე მხოლოდ იმიტომ, რომ მომზადებისას ღებულობენ მშრალს, მაგარს და მომწაროს.

იმისათვის, რომ მივიღოთ გემრიელი, წვნიანი და ნაზი შედეგი, საჭიროა ვიცოდეთ ღვიძლის მომზადების რამდენიმე დეტალი (ეს იქნება საქონლის, ღორის თუ ქათმის ღვიძლი)

Bucataria Noastra публикует -მა საუკეთესო რეცეპტი გამოაქვეყნა.

აი რა გვჭირდება კულინარული ექსტაზისთვის: იხ. გაგრძელება...






ყველაზე ნაზი, გემრიელი და წვნიანი კოტლეტი ბებიას რეცეპტებიდან, გაგისინჯავთ?

image



ასეთი კოტლეტები მოსწონს ყველას - უფროსებსაც და ბავშვებსაც. დიახ, ყველაზე უჭმელი ბავშვებიც კი გემრიელად მიირთმევენ. რაშია საიდუმლო? თქვენვე ნახეთ...


საჭირო პროდუქტები: იხ . გაგრძელება...




***

*

იხილეთ ასევე:


წარმოებულია ჩინეთში ჩინეთი წელიწადში აწარმოებს 200 მილიონ ტონაზე მეტ ბრინჯს და ექსპორტს უკეთებს მსოფლიოს მრავალ ქვეყანაში. მაგრამ ჩინეთმა დაიწყო პლასტმასის ბრინჯის ექსპორტიც - წერს пишет Doctor Andrei Laslau. 2010 წლიდან დადის ხმები იმის თაობაზე, რომ ჩინეთი ნამდვილ ბრინჯში პლასტმასის ბრინჯს ურევს...

შეიძლება ეს ძალიან რთული იყოს ( შენ სამუდამოდ დარჩები ჩვენს გულებში, ორცხობილას კალათავ), მაგრამ შემდეგ მადლობას იტყვით ამ გმირული საქციელისთვის. სამზარეულო - სახლის გულია და მნიშვნელოვანია მისი ჯანსაღად შენარჩუნება. ყველა კუნჭულიდან გამოყარეთ ის ნივთები, რომელიც მტვერს აგროვებს და

გაშლილ სომხურ ლავაშზე დაალაგეთ შიგთავსი. უნდა გადაიხვეს რულეტის სახით ან დაიკეცოს მცირე ზომის კონვერტებად. 30 წუთის შემდეგ შეგიძლიათ დაალაგოთ თეფშზე, მორთოთ მწვანილით და დაჭრათ ნაჭრებად. გთავაზობთ შიგთავსის 13 ვარიანტს: 1. დაჭერით ერთი პაკეტი კრაბის ჩხირები. დაამატეთ ოხრახუში, კამა, ნიორი და მაიონეზი გემოვნების მიხედვით.

***




0
171
9-ს მოსწონს
ავტორი:melody_inside
melody_inside
171
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0