x
image
ვიზა კოხაძე
პროდუქტები, რომლებიც ნელ - ნელა გვკლავს ( ნაწილი პირველი )

imageიცოდით, რომ ყოველდღიურად ჭამთ საკვებს, რომლებიც ნელ - ნელა გვკლავენ? ჩვენი უმრავლესობა მზა პროდუქტებით იკვებება, რაც სასიკვდილო კომბინაციას იწვევს ორგანიზმში და სასწრაფოდ უნდა დავიწყოთ ცვლილებები ჩვენს დიეტაში.ასე, რომ გააანალიზეთ რას ჭამთ და გააკეთეთ სწორი არჩევანი პროდუქტების შერჩევისას. სტატიაში წარმოგიდგენთ იმ პროდუქტების ჩამონათვალს, რომელიც სიკვდილს იწვევს და შეეცადეთ ნელ - ნელა შეზღუდოთ ამ საკვების მიღება, რამდენადაც ეს შესაძლებელია.ქვემოთ ჩამოთვლილი რპოდუქტებიდან უმეტესობა იწვევს არტერიულ წნევას, მაღალ ქოლესტერინს, გულის დაავადებებს, დიაბეტს, ალცჰეიმერის და კიბოს დაავადებებს. არც შფოთვა და დეპრესია დაგვავიწყდეს ან კიდევ სიმსუქნე, რომლებიც შესაძლოა მათთან იყოს დაკავშირებული.imageტომატის - რომელიც ფარულად მდიდარია შაქრით, რაც იწვევს სიმსუქნეს, დიაბეტს, გულის დაავადებებსდა კიდევ კბილების ჩამოშლას. სასურველია გამოიყენოთ ახალი პომიდორი სოუსით.imageხორცის დელიკატესები, როგორებიცაა სალა, ვიჩინა, ბეკონი, ძეხვი, სოსისი შეიცავენ ბევრ ნიტრატებს, ნატრიუმს, კონსერვანტებს, რაც კიბოს რისკია, ასევე იწვევს გულის დაავადებებს და დიაბეტს. აკრძალულია ბავშვებისთვის.უნდა ვიცოდეთ სად უნდა შევიძინოთ ახალი ქორფა ხორცი ანდა უარი უნდა ვთქვათ საერთოდ ხორცზე.imageშაქარი - თუ ტკბილი გიყვართ, უნდა შევარჩიოთ ჯანმრთელი გზები, რადგან შაქარი უკიდურესად ნარკოტიკულია და გარდა გლუკოზის დონისა და ცხიმების შექმნისა, ის იწვევს გულის დაავადებებს. ამიტომ სასურველია მისი ჩანაცვლება თაფლით.imageმცენარეული ზეთი - რომელიც ჩვენი სამზარეულოს ნაწილია, მაგრამ სახიფათოა. ჩვენ არ გვაქვს იდეა რა გრძელვადიანი ეფექტი შეიძლება ჰქონდეს ამ პროდუქტს.ისინი შეიცავენ სახიფათო ტრანსფეტებს, რომლებიც იწვევენ კარდიოვასკულური დაავადება, სიმსუქნე, კიბოს და ალცჰეიმერის დაავადება. შეამოწმეთ ეტიკეტი და თუ ნავთობის დახვეწაა, ისიც იგულისხმება, რომ ის შეიცავს თავისუფალ რადიკალებს, რომლებიც ხელს უწყობენ კიბოს ზრდას, დაბერების დაჩქარებას და ყველა სახის უბედურებას. აირჩიეთ ჯანსაღი ალტერნატივები, როგორიცაა ზეითუნის ზეთი, ქოქოსის ზეთი ან ავოკადოს ზეთი.imageმარგარინი - კიდევ ერთი მარკეტინგული პროდუქტი, რომელიც მზადდება ჰიდროგენირებული მცენარეული ზეთებით და უფრო ბუნდოვანია, ვიდრე ფიქრობთ. ეს არის სუფთა ქიმია. რატომ არის ასე ცუდი? ეს არის ტრანს ცხიმები, რომლებიც ზიანს აყენებენ თქვენს გულს, სისხლძარღვებს და ამაღლებენ ქოლესტერინის დონეს.image


ჩიპსი - ღრმად შემწვარი საკვები შეიცავს საშიშ ნივთიერებებს, რომელსაც ეწოდება აკრილამდიდი.ის დიდი რაოდენობითაა ჩიპსად წარმოდგენილ კარტოფილში. "Acrylamide" ზრდის მსხვილი ნაწლავის კიბოს რისკს, ძუძუს კიბოს, პროსტატის კიბოს და სწორი ნაწლავის კიბოს.უმჯობესია სახლში შემწვარი კარტოფილი, რომელსაც მარილის პინჩთან ერთად ვათავსებთ ღუმელში და მერწმუნეთ ეს უფრო გემრიელია.imageჰოთ - დოგი და მსგავსი შებოლილი და დამარილებული ხორცი შეიცავს უამრავ კონსერვანს, რომლებიც ცუდად მოქმედებს თქვენს ჯანმრთელობაზე.უნდა ვიცოდეთ, რომ ჰოთ - დოგში მაღალია ნატრიუმი და ტოქსინები, რომლებიც კიბოს რისკს ზრდის.imageბოთლის სალათები - იმდენად დიდი რაოდენობის ფრუქტოზას და სიმინდის სიროფს შეიცავს, უმჯობესია ერთი ტომარა კარტოფილის ჩიპსის ან კიდევ ჰოთ - დოგის ჭამა.მის მოსამზადებლად იყენებენ ლიმონის წვენს, ვაშლის ძმარს ან ბალზამიან ძმარს და უმატებენ ზეითუნის ზეთს, ვითომდა ჯანსაღი საკვების მოსამზადებლად.


0
311
3-ს მოსწონს
ავტორი:ვიზა კოხაძე
ვიზა კოხაძე
311
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0