x
image
Yoona
სკუმბრია ბოთლში, ლამაზი, ცხიმიანი..თევზი მაღაზიაში ნაყიდს არაფრით ჩამოუვარდება
image

ასე მომზადებული სკუმბრია ძალიან ნაზი, წვნიანი, ზომიერად მარილიანი გამოვა. რეკომენდებულია, მინიმუმ 3 ცალის მომზადება, სუფრაზე ერთი ნაწილიც კი არ დარჩება!


image

როგორ დავამარილოთ სკუმბრია გემრიელად



სკუმბრიას სახლის პირობებში დამარილება ძალიან მარტივია. საქმე საიდუმლო ინგრედიენტშია, რომელიც თევზს ოქროსფერ შეფერილობას ანიჭებს. შეგიძლიათ გაყინული თევზი გამოიყენოთ, ოღონდ მხოლოდ მაშინ უნდა დაამარილოთ, როცა ბოლომდე გალღვება. რეცეპტი 1.5 კგ თევზის საერთო მასაზე არის გათვლილი.


ინგრედიენტები:

  • 3 სკუმბრია
  • 1 ლ წყალი
  • 5 ს/კ მარილი
  • 2 ს/კ შაქარი
  • 1 ხახვი
  • 3 ს/კ შავი ჩაი არომატიზატორის გარეშე
  • 2 ცხარე ხახვის ფურცელი
  • 2 წიწაკა
  • 10 ქინძის თესლი
  • 2 მიხაკის ყვავილი
  • 2 დაფნის ფოთოლი
  • 3 ცხარე შავი წიწაკა
image


მომზადება:

1.მარინადის მოსამზადებლად 2, 5 ლ მოცულობის ქვაბი აიღეთ. წყლით აავსეთ, მარილი, შაქარი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. დანარჩენი სანელებლები და რგოლებად დაჭრილი ხახვი დაუმატეთ.


image

2.აირჩიეთ ღია, დაუზიანებელი და მშრალი ხახვის ფურცლები. გამდინარე წყალში გარეცხეთ და მარინადში მოათავსეთ. აქვე 3კოვზი შავი ჩაი დაუმატეთ.


image

3.საშუალო ცეცხლზე ნარევი ადუღებამდე მიიყვანეთ. თავდახურული გაგრილება აცადეთ.


image

4.საწურში გადაწურეთ. ხელებით ხახვის ფურცლების წვენი ბოლომდე გაწურეთ.


image

5.თევზი კარგად გაწმინდეთ, თავი მოაჭერით და გამდინარე წყალში გარეცხეთ. კუდი მოაჭერით. გრძელ ჭურჭელში მოათავსეთ. ამისთვის გამოდგება ოვალური ჭურჭელი, ან გადაჭრილი ბოთლი.


image

6.სკუმბრიას მარინადი დაასხით და მაცივარში 40 საათით შეინახეთ.


image

7.როცა მარინადის პროცესი დასრულდება, თევზი ოქროსფერ შეფერილობას მიიღებს და მარილით კარგად გაიჟღენთება. სუფრაზე გატანის წინ მცენარეული ზეთი წაუსვით.


image

როგორც ხედავთ, ოქროსფერი სკუმბრიას მომზადება სწრაფად და გემრიელად საკმაოდ მარტივია. ზოგჯერ ცხიმიანი ჰაერს იყენებენ იმისთვის, რომ შებოლილის გემო მიანიჭონ. თუ მოგწონთ შეგიძლიათ ასე მოიქცეთ. უკვე დამარინადებული თევზი ღუმელში რამდენიმე წუთში გამოაცხვეთ, ასე ნამდვილად არ გააფუჭებთ.


image

ასევე დაგაინტერესებთ:

“მთვრალი ცომის“ საიდუმლო - როგორ მოვამზადოთ ცომი არყით?


პროდუქტები, რომლებიც ალკოჰოლთან ერთად არ უნდა მიიღოთ


მოამზადეთ სასარგებლო მაიონეზი სახლის პირობებში


გემრიელი კარტოფილი ფრი წვეთი ზეთის გარეშე!


7 პროდუქტი, რომელთა განმეორებით გაცხელება არ შეიძლება, მაგრამ ჩვენ ასე ვაკეთებთ


როგორ სუფრას შლიდნენ საბჭოთა კავშირის დროს: საახალწლო კერძების რეცეპტები


სწრაფი ტორტი „ჩიტის რძე“ გურმანებისთვის!


5 გემრიელი და სასარგებლო დესერტი გრამი შაქრის გარეშე


დათუნია-მარმელადის მომზადების 12 ორიგინალური რეცეპტი


როგორ ავირჩიოთ ნატურალური ჩირი?

უფრო მეტი კი იხილეთ აქ: Yoona-ს არხი

2
1671
შეფასება არ არის
ავტორი:Yoona
Yoona
1671
  
2019, 16 იანვარი, 23:46
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

2019, 15 იანვარი, 2:08
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

0 1 2